Mijn verhaal

Het begon met een uitdaging

Stijn ontdekte freestyle tennis letterlijk op het tennisveld, toen hij als 13-jarige op een training werd uitgedaagd door een trainer om op het kader van zijn racket te jongleren. Hij was meteen getriggerd door de uitdaging en probeerde zijn persoonlijk record elke week te verbeteren. Tot op een dag… dat hij een hoger aantal (meer ballen) haalde dan de trainer.

Wanneer Stijn in diezelfde periode Stefan Bojic (een Serviër die als één van de pioniers van het hedendaagse Freestyle Tennis wordt aanzien) aan het werk ziet op Instagram, inspireerde hem dat om zijn passie voor het freestylen verder te ontwikkelen.

Coronacrisis als opportuniteit voor 'Stino Freestyle'

In 2021 sloegen COVID-19 en de coronacrisis meedogenloos toe en werd ook Stijn gedwongen om ‘in zijn kot’ te blijven.

Hoewel de wereld maandenlang werd stilgelegd, zag Stijn in de crisis de unieke opportuniteit om zijn tennis trick shots naar de next level te brengen. Hij spendeerde dagen, weken en maanden in zijn tuin, waar hij zichzelf nieuwe en meer gevorderde tricks aanleerde.

Toen hij deze bij wijze van experiment enkele video’s op sociale media postte en deelnam aan de #TennisLivesOn challenge van de nieuwssite Tennisplaza, kreeg hij onverwacht veel positieve reacties.

Stijn’s passie, in combinatie met hard werken en drive, resulteerde een jaar later in zijn eerste ‘boeking’ op een beurs in Waregem en alom gesmaakte act op de European Open in Antwerpen, het grootste tennistoernooi van België.

Stino Freestyle meets Stefan Bojic

In 2020 nam Stijn deel aan een freestyle wedstrijd van de European Open. Hij werd nipt tweede. In 2021 werd hij tijdens een improvisatieronde wel uitgedaagd door zijn grote idool Stefan Bojic om enkele tricks te performen op het centre court van de Lotto Arena.

Laat Stijn jou contacteren

Wil je meer over Stijn en zijn trick shots te weten komen of… wil je stiekem zelf ook freestyler worden? Vul dan hieronder je gegevens in zodat Stijn je snel een antwoord kan sturen!

Laat Stijn jou contacteren

Wil je meer over Stijn en zijn trick shots te weten komen of… wil je stiekem zelf ook freestyler worden? Vul dan hieronder je gegevens in zodat Stijn je snel een antwoord kan sturen!